søndag 16. august 2009

Inge Eidsvåg - fantastisk engasjerende og inspirerende!

Torsdag denne uken var jeg så heldig å få lov til å overvære Inge Eidsvågs foredrag ”Læreren – veileder, funksjonær, kunstner eller noen annet?”. Foredraget var en opplevelse fra begynnelse til slutt, selv om flere av momentene han trakk frem i bunn og grunn var relativt enkle og selvsagte teorier hentet fra pedagogikken. ”Det enkle er ofte det beste”, er det noe som heter. Og sammen med en stor porsjon glede, i tillegg til fantastisk forteller- og formidlingsevne, trollbandt Eidsvåg tilhøreren i meg, i et tre timer kort foredrag.

Eidsvåg tok tilhørerne med på en reise gjennom læreryrkets tradisjon, med start i året 1224, og videre til lærerrollen og hans oppgave og visjon. Supplert av beskrivende sitater og egenopplevde småhistorier hentet fra livet som lærer, pedagog og forfatter, minnet han tilhørerne på hva som er viktig i møte med elevene, både som formidlere og omsorgspersoner.

Eidsvåg har skrevet flere bøker, artikler og kåserier. Boken ”Den gode lærer i liv og diktning” er verdt å ha stående i bokhylla og på arbeidsplassen – godt brukt og lest, fra perm til perm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar